BENEFICIS DE LA MÚSICA PER A NENS

03/02/2022
Beneficis de la música per a nens
Família tocant instruments

La música fa que l’imaginació del infant viatgi per diferents mons. Que visquin experiències i emocions que enriqueixin les seves ments. Gràcies a això, se’n potenciarà la creativitat.

En l'àmbit de l'educació infantil, els mestres, els pedagogs i els educadors són conscients de la importància de l'ús de la música com un recurs que propicia l'aprenentatge i l'ensenyament dels hàbits quotidians.

A més, la música infantil constitueix una valuosa eina per treballar les habilitats socials, els hàbits d'higiene i les normes que permetran els nens i nenes a conviure en societat.

Beneficis:

  1. Millora la memòria, l’atenció i la concentració. A causa del poder d'evocació, la música potencia la concentració, la memòria i l'atenció dels nens i nenes. A més, amb una formació musical variada i constant, o que utilitzen la música per assolir els seus objectius, tendeixen a memoritzar més fàcilment.
  2. Hàbits d’escolta i atenció. Per mitjà de l'audició musical, els nens i nenes aprenen a posar voluntat a l'escolta i a desenvolupar l'actitud d'escoltar. Imprescindible en la socialització amb adults i iguals.
  • És una manera d'expressar-se i fins i tot l'expressió corporal de l'infant s'estimula més. De la mateixa manera, la música brinda un mitjà d'expressió de qualsevol sentiment o emoció. Mitjançant un instrument musical, una cançó o un ball, es pot canalitzar l'energia i els sentiments així com fomentar-ne el gust per la diversitat.
  • Millora la psicomotricitat. Ballar fa que els nens i nenes segueixin el ritme de la música trobant una nova manera d'expressar-se a través del seu cos. Braços i cames comencen a moure's de forma harmònica, coordinant els seus moviments. Tant el ball com els moviments augmentaran el rendiment físic. Amb això, es facilitarà el son i reduir l'estrès. Vaja, el que necessitem els pares i mares perquè caiguin rendits al llit.

La música és imprescindible per als nens des de les edats més primerenques. No només és que cantin bé, és que gaudeixin, és el plaer pel plaer que els dóna la música.

Al meu entendre, la música ensenya una infància amb tots els valors positius.

shopping-cart